Σωλήνες Θέρμανσης Και Ψύξης

Η PAROC διαθέτει προϊόντα HVAC ενισχυμένα με αλουμινόχαρτο, ειδικά κατασκευασμένα για την μόνωση αγωγών HVAC.

 

Μονωτικοί γωνιώδεις σωλήνες Hvac, εύκολοι στην εγκατάσταση μαζί με

προ-κατασκευασμένα εξαρτήματα μόνωσης PAROC Hvac Bend ALUCOAT Τ.

Oι σωλήνες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των συστημάτων HVAC. Η κατάλληλη μόνωση συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών. Για να διατηρηθεί η θερμοκρασία του νερού, μέσα στα σωστά περιθώρια, οι σωλήνες πρέπει να είναι σωστά θερμομονωμένοι.

Η PAROC παρέχει προϊόντα που καλύπτουν όλες τις μονώσεις σωλήνων HVAC. Στα συγκεκριμένα προϊόντα περιλαμβάνονται κοχύλια πετροβάμβακα με επικάλυψη αλουμινίου, που αντιμετωπίζουν τις ευθείες σωληνώσεις, ενώ για τις γωνίες σωληνώσεων υπάρχουν προκατασκευασμένα εξαρτήματα μόνωσης, όπως το PAROC Hvac Bend ALUCOAT T.

ΣΩΛΗΝΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Επειδή κάθε απώλεια θερμότητας, από τους σωλήνες ζεστού νερού και των σωλήνων θέρμανσης του νερού, υποδηλώνει απώλεια ενέργειας, τότε απαιτείται η χρήση μιας αποτελεσματικής θερμομόνωσης. Οι λέβητες θερμαίνουν το νερό στη σωστή του θερμοκρασία, προτού μεταφερθεί στους σωλήνες. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια θερμική μόνωση, για να κρατήσει το νερό στη σωστή του θερμοκρασία μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Εάν η θερμοκρασία του θερμού νερού μειώνεται πάρα πολύ, τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διάδοσης ασθενειών (π.χ. πυρετός Pontiac ή νόσος των λεγεωνάριων) μέσω του ζεστού νερού. Αυτά τα βακτήρια ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 25-45 °C, με βέλτιστο τους

35 °C. Η μείωση του κινδύνου αυτού αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη μόνωση, η οποία παρεμποδίζει το νερό να φτάσει σε αυτή την κρίσιμη θερμοκρασία.

ΣΩΛΗΝΕΣ ΨΥΞΗΣ

Η προστασία του κρύου νερού και των σωλήνων ψύξης με την κατάλληλη

μόνωση/θερμομόνωση- έναντι της συμπύκνωσης- καθίσταται σε πολλές περιπτώσεις αναγκαία. Η θερμική μόνωση εμποδίζει τη μεταφορά της θερμότητας από το περιβάλλον στους σωλήνες. Εάν το πόσιμο νερό στους κρύους σωλήνες θερμαίνεται, τότε μπορεί να δώσει αφορμή για την ανάπτυξη βακτηρίων μέσα στο νερό. Η κατάλληλη θερμική μόνωση εξασφαλίζει αφενός στο νερό να παραμείνει κρύο μέσα στους σωλήνες ψύξης, και αφετέρου την αποτροπή του από την κατάψυξη.

Η μόνωση αποτρέπει επίσης τη συμπύκνωση. Ο θερμός αέρας περιέχει υγρασία, αυτό σημαίνει ότι προκαλεί συμπύκνωση κάθε φορά που συναντά μια κρύα επιφάνεια. Η μόνωση  είναι κατάλληλη στην περίπτωση που εξασφαλίζει στην εξωτερική επιφάνεια της μόνωσης  θερμοκρασία μεγαλύτερη, από τη θερμοκρασία του περιβαλλοντικού αέρα. 
Όταν παρατηρείται συμπύκνωση, είναι σημαντικό τα άκρα της μόνωσης και όλες οι συνδέσεις μεταξύ των τμημάτων του σωλήνα να είναι καλά μονωμένες. Με την πάροδο του χρόνου, η συμπύκνωση μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους σωλήνες, προκαλώντας έτσι την μείωση της διάρκειας ζωής τους. Η συμπύκνωση του νερού μπορεί να προκαλέσει ζημιές και αποχρωματισμό σε οροφές και πατώματα, ενώ στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας στις παρακείμενες κατασκευές.

ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Για την μείωση του θορύβου στις υδρορροές και τους σωλήνες αποχέτευσης, η Paroc συνιστά προϊόντα όπως, το κοχύλι/σωλήνα PAROC Pro Section 100 ή το ρολό

PAROC Pro Wired Mat 100.

Η συγκεκριμένη μόνωση, η οποία συμβάλλει στην πρόληψη της συμπύκνωσης, ενδείκνυται για τους σωλήνες και τις υδρορροές αποχέτευσης, στο εσωτερικό των κτιρίων. Επίσης ανάλογα με τις τοπικές προδιαγραφές, η συγκεκριμένη μόνωση, λόγω των ιδιοτήτων του, εξασφαλίζει πυρασφάλεια και ηχομόνωση.

ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ ΣΩΛΗΝΩΝ

Για τις διεισδύσεις σωλήνων, η PAROC συνιστά την χρήση ενός μη-εύφλεκτου υλικού μόνωσης. Τα προϊόντα πετροβάμβακα PAROC, είναι άκαυστα και παρέχουν εξαιρετική πυροπροστασία στις διεισδύσεις σωλήνων.

Οι διεισδύσεις σωλήνων πολλές φορές εκτίθενται στον κίνδυνο της φωτιάς. Στην περίπτωση αυτή, η φωτιά εξαπλώνεται μέσω των σωλήνων από τη μία περιοχή στην άλλη, δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις μαζική εστία εξάπλωσης της φωτιάς σε όλο το κτίριο. Για την καταπολέμηση αυτού του κινδύνου, οι σωλήνες πρέπει να μονώνονται με το κατάλληλο κοχύλι PAROC, το οποίο είναι άκαυστο και προσφέρει την κατάλληλη πυροπροστασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.