Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ L' ISOLANTE K-FLEX

Η L'ISOLANTE K-FLEX είναι μια ιταλική κατασκευαστική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή ελαστομερών υλικών για θερμική και ακουστική μόνωση. Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής και δίκτυα σε όλη την υδρόγειο, για να πωλούν τα προϊόντα τους σε μια βάση πελατών σε όλο τον κόσμο. Η διαφοροποιημένη γκάμα παρέχει λύσεις για τα διάφορα τμήματα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων την δόμηση, την μεταφορά, τα πετροχημικά προϊόντα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η L'ISOLANTE K-FLEX κατέχει μια ηγετική θέση σε όλο τον κόσμο χάρη στην εστίασή της στην τεχνολογική καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων της, που παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων στην ατμόσφαιρα. 
Η L'ISOLANTE K-FLEX είναι παρούσα σε 43 χώρες, με 12 εγκαταστάσεις παραγωγής και περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ένα δίκτυο ισχυρών εμπορικών διανομέων και υποκαταστημάτων που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, για τη διαδικασία της αποδοτικής και αποτελεσματικής παγκόσμιας διανομής των προϊόντων της.
Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το UNI EN ISO 9001: 2008 και έχει πάνω από χίλιες πρόσθετες πιστοποιήσεις για προϊόντα που εγγυώνται την ποιότητα, την αξιοπιστία και την απόδοση ως προς το σύνολο της πρότυπης αγοράς ολικής μόνωσης.

     ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ (συντελεστής λ)

Η ροή της θερμότητας σε στατικές συνθήκες διασχίζει την επιφάνεια ενός ομογενούς υλικού. Η θερμική αγωγιμότητα είναι μια μέτρηση της ικανότητας ενός υλικού για τη μετάδοση της θερμότητας. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, όσο χαμηλότερη είναι η τιμή λ ενός υλικού, τόσο καλύτερη είναι η θερμική μόνωση. Το Διάγραμμα συγκρίνει τα χαρακτηριστικά μόνωσης από διαφορετικά υλικά.

Αλουμίνιο λ = 200 W/mk

Νερό λ = 0.58 W/mk

Ξύλο λ = 0.12 W/mk

Ελαστομερές λ = 0.033* W/mk( * στους 0°C για το υλικό K-FLEX ST πάχους ≤ 25 χιλιοστών).

ΕΥΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Τα υλικά είναι κατάλληλα για εφαρμογές που κυμαίνονται από -200 ° C έως +175 ° C. Το εύρος θερμοκρασίας για το κάθε προϊόναναγράφεται πάντα στις κατάλληλες προδιαγραφές.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα υλικά υπόκεινται σε συνεχείς αυστηρούς ελέγχους και είναι διεθνώς εγκεκριμένα, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την ασφάλεια για εφαρμογές ναυτιλίας, σιδηροδρόμου, πετρελαίου/φυσικού αερίου και εσωτερικών χώρων. 

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Η ευκολία στην εγκατάσταση των υλικών τα διαφοροποιεί από τα άλλα προϊόντα στην αγορά. Λόγω της ευελιξίας και την ελαστικότητάς τους τα K-FLEX ελαστομερή μονωτικά είναι ιδανικά για μια ποικιλία εφαρμογών όπως: αγωγοί κλιματισμού, σωλήνες, γωνίες, βαλβίδες,φλάντζες, δεξαμενές, κλπ. Οι επαγγελματίες θα εκτιμήσουν επίσης την εξαιρετική καθαρότητά τους, διότι δεν αφήνουν ίχνη και υπολείμματα κατά την εγκατάσταση. Ακόμη η αποκατάσταση και η συντήρηση των υλικών μπορεί να πραγματοποιηθεί με ευκολία, επιτυγχάνοντας μια μοναδική σε σύγκριση με άλλα υλικά εξοικονόμηση χρόνου.

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα και εποπτεύονται σε σημαντικά διεθνή εργαστήρια που εγγυώνται ότι θα είναι αυτοσβηνόμενα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η πολύχρονη εμπειρία και η διεθνή παρουσία των ελαστομερών προϊόντων K-FLEX επέτρεψαν να ξεπεράσουν ακόμα και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές όπως:  BS 476, DIN 4102, Euroclass, Italian Class 1, Spanish M1, French NF-FEU, American ASTM, και αυτές είναι μόνο μερικές από τις 1500 πιστοποιήσεις που έχουν τα υλικά επιτύχει.

ΜΗ ΤΟΞΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πολλά υλικά μόνωσης είναι πορώδη ή ινώδη. Σε αυτούς τους τύπους των υλικών η παρουσία της υγρασίας και της οργανικής ύλης επιτρέπουν την ανάπτυξη των βακτηριδίων, της μούχλας και των μυκήτων. Τα προϊόντα της K-FLEX απεναντίας είναι ανθεκτικά σε αυτούς τους παράγοντες και έτσι συμβάλλουν στην καλυτέρευση της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε. Τα προϊόντα δεν εκπέμπουν πτητικές οργανικές ενώσεις(πτητικές οργανικές ενώσεις) με την αλλαγή των συστατικών τους κατά την διαδικασία παραγωγής τους, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένους προμηθευτές. Στις ΗΠΑ τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα ως GREENGUARD από τα εργαστήρια AQS(Air Quality Science). Αυτό το διάσημο προσόν της GREENGUARD(για Παιδιά & Σχολεία) εξασφαλίζει ότι το προϊόν δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες. Στην Ευρώπη υπάρχει μια παρόμοια πιστοποίηση από το γερμανικό ινστιτούτο EPA που έχει εγκρίνει το προϊόν ως εντελώς ακίνδυνο σε σχέση με την εκπομπή των αιωρούμενων ουσιών. Η ελαστομερής μόνωση K-FLEX δεν είναι κατασκευασμένη από ινώδες υλικό και δεν απελευθερώνει επιβλαβή σωματίδια στον αέρα. Αυτό επομένως θεωρείται ως ένα ιδανικό προϊόν για την χρήση του σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία και νοσοκομεία. Χρησιμοποιείται επίσης σε καθαρά δωμάτια: για την παραγωγή μικροτσίπ, όπου η ελάχιστη σκόνη και η απουσία των ρύπων αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για τις αποδοτικές διαδικασίες παραγωγής.

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΥΔΡΑΤΜΩΝ (συντελεστής μ)

Τα υλικά είναι ανθεκτικά στη διάχυση υδρατμών. Όσο υψηλότερη είναι η αντίσταση στη διείσδυση των υδρατμών(συμβολίζεται με μ), τόσο μεγαλύτερη είναι η συνεκτικότητα της απόδοσής τους κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου. Αυτό το όφελος είναι σημαντικό, όταν το μονωτικό χρησιμοποιείται σε ψυχρά αντικείμενα, όπου τα πάχη της μόνωσης επιλέγονται έτσι ώστε να επιτευχθεί μια θερμοκρασία επιφάνειας πάνω από το σημείο δρόσου του περιβάλλοντος. Η υγρασία του περιβάλλοντος θα προσπαθήσει να παραβιάσει την μόνωση προκειμένου να επιτευχθούν συνθήκες ισορροπίας. Επειδή η θερμική αγωγιμότητα του νερού είναι 0,58 W / (mK), και ως εκ τούτου περίπου16 φορές υψηλότερη από ότι η μόνωση, οποιαδήποτε απορρόφηση του ατμού του νερού θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητα της μόνωσης. Ο σχηματισμός συμπύκνωσης στην επιφάνεια του σωλήνα και του αγωγού είναι η κύρια αιτία της διάβρωσης της μόνωσης, η οποία γρήγορα οδηγεί σε βλάβη των σωλήνων και των αγωγών.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΥΨΕΛΟΕΙΔΗ ΚΥΤΑΡΡΙΚΗ ΔΟΜΗ

Τα θερμομονωτικά προϊόντα κλειστής κυτταρικής δομής έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά ανοιχτών κυττάρων και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα: 
Έχουν καλύτερη θερμική αγωγιμότητα, επειδή ο αέρας στο εσωτερικό των κλειστών κυψελών έχει χαμηλότερη κινητικότητα από ό,τι στις ανοικτές κυψέλες, επομένως το στοιχείο μετάδοσης της θερμότητας είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Η διάχυση των ατμών μέσα στη μόνωση είναι πολύ χαμηλότερη, συνεπώς η θερμική αγωγιμότητα είναι εγγυημένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και χωρίς τη χρήση προστατευτικών επικαλύψεων.

Οι μηχανικές ιδιότητες είναι καλύτερες.

Εξασφαλίζουν μια φυσική αναστολή της βακτηριακής ανάπτυξης, επειδή τα βακτήρια δεν μπορούν να εξαπλωθούν εντός της δομής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.